Per un món d'igualtats

Per un món d'igualtats

domingo, 20 de octubre de 2013

''Estadis evolutius i tipus de jocs''


De 0 a 3 mesos.
Objectes lluminosos, acolorits, objectes que es mouen i fan soroll.
(Mòbils,sonalls,picarols,ninos de goma).
De 3 a 6 mesos.
A aquesta etapa hi ha un desenvolupament més manipulatiu, com tocar,xuclar,moure...
(Anell de dentició,sonalls,mòbils,claus de plàstic,al coxet,boles de plàstic o de tela).
De 6 a 12 mesos.
Objectes que rodin, com caminadors,mantes de jocs,pilotes de diferents mides i materials,ninos i animals de drap amb ritme musical,miralls o objectes per jugar a l'aigua.
De 12 a 24 mesos.
En aquesta etapa juguen a totes les joguines anteriors però s'afegeixen els cotxes,trens,helicòpters,avions,tricicles,estris de plàstic,metall o fusta,joguines fàcils de construcció,la galleda i la pala per jugar amb la sorra,pintura de dits,ceres i contes il·lustrats.
De 2 a 4 anys.
En aquesta etapa juguen amb objectes que afavoreixin el joc simbòlic.
(Cuinetes,garatges,botigues,jocs de perruqueria,carrets d'anar a comprar,nines i ninos amb complements d'higiene,descans,alimentació,bancs de fuster o lampista,llapis de colors,ceres,plastilina,pissarres,guixos,contes,disfresses,titelles,bicicletes,tricicles,cavallets,cotxes per arrossegar,jocs de construcció i puzles).
De 4 a 6 anys.
En aquesta etapa les joguines són més complexes i tenen més detalls,encara que també és convenient facilitar l'expressió plàstica,gestual i musical.
(Material de dibuix,pintura,papers variats,instruments per enganxar,tallar o compondre,contes,roba per a disfresses,barrets,sabates,titelles,cotxes,trens,avions,patins,patinets,bicicletes,pilotes,cistelles,les cordes i jocs de construcció més elaborats).

No hay comentarios:

Publicar un comentario